Startsidan  ▸  Om Anders Hesselbom

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Om Anders Hesselbom

Om...

Debattör, humanist, föreläsare och religionskritiker. Var med och startade projektet Skeptikerpodden, en podcast om vetenskaplig skepticism, som bl.a. sändes på Radio1, där jag producerade de 60 första avsnitten. Jag gjorde över 200 avsnitt av Radio Houdi tillsammans med illusionisten John Houdi. Var ordförande för Humanisterna Örebro under fem år, fram till 2022, är medlem i VoF och tidigare skribent i Bright, ett debattmagasin mot religion. Idag poddar och ses jag mest tillsammans med Henrik Andersson, t.ex. i filmmagasinet Flimmer Duo. Jag är tvåfaldig vinnare av Svenska podradiopriset. Jag föreläser om naturalism (vilket innefattar ateism) som filosofiskt ställningstagande, både för tonåringar och för vuxna – jag besöker gärna högstadium eller gymnasieskolan i samband med livsåskådnings- eller filosofiundervisningen.

Sedan september 2022 är jag en stolt ledamot av Bifrostorden.

Jag är svag för gamla datorer, särskilt om det står Commodore på dem. Är programmerare till yrket, och har verkat inom mjukvara sedan mitten av 1990-talet. Kör numera i princip uteslutande Microsofts plattformar, språk, tjänster och verktyg. Min teknikblogg finns här, kontakta mig för cv.

Min profil på IMDb.

Kontakt

Kontakt

E-post: anders@winsoft.se, telefon: 0730-79 17 75.

Jag finns på Twitter som @ahesselbom och här på Instagram.

RSS-flöden

Blogg (politik och filosofi)
Inlägg på teknikbloggen Winsoft.se

Länkar

Gratis bildlagring för t.ex. debattforum: http://imghost.winsoft.se/
Mina nyinspelningar av gamla C64-låtar: https://www.remix64.com/act/anders-hesselbom/

Mina projekt på NuGet och GitHub:

https://www.nuget.org/profiles/Anders-H
https://github.com/Anders-H

Bibelns böcker

Om du läst ett bibelcitat på engelska och vill slå upp det på svenska, är det bra att veta vad motsvarande bok heter på svenska.

En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Svar

Sara (2024-05-13 11:33)

Jag tror inte jag kan säga mer än det jag redan sagt tidigare men som ett svar på detta inlägg vill jag ändå förtydliga mina tidigare poänger. Så jag vill hänvisa till denna artikel, av Ard A. Louis, professor i teoretisk fysik vid Oxford universitet. Han förklarar lite av det jag varit inne på.

https://biologos.org/articles/miracles-science-and-the-laws-of-nature

Anders Hesselbom (2024-04-16 18:29)

Som svar på Sara.

Svarar här: https://politik-och-filosofi.ahesselbom.se/aterigen-sex-gamla-argument/

Sara (2024-04-09 22:14)

Som svar på Anders Hesselbom.

Visst finns det skäl att tro. De som tror har inte bara gjort ett val taget ur luften. De har ju självklart olika erfarenheter som ledde dem till det beslutet. Återigen vill jag poängtera att jag inte försöker övertyga dig om att Gud finns. Jag vill bara förmedla att, för de som tror, är det en rimlig slutsats att tro, utan att det går emot naturvetenskapen. För, Guds existens är en fråga som inte kan besvaras inom ramarna för vad naturvetenskapen söker svar på. Därför måste andra typer av argument tas i akt när det kommer till att svara på den frågan. Dessa argument kan vara, filosofiska, historiska eller baseras på andras och egna erfarenheter. Dessa typer av ”bevis” fungerar inte likadant som naturvetenskapliga, de är inte 100%. Det betyder inte att man inte kan använda dem för att dra slutsatser, utan det betyder att de leder just till det – slutsatser. Och olika människor kommer dra olika slutsatser utifrån deras verklighetsuppfattning och erfarenheter. Dina erfarenheter får dig att dra slutsatsen att mirakler inte kan ske, därför är du inte öppen för att tolka saker och ting annorlunda än vad du redan bestämt dig för. Men mirakler skulle kunna ske, det säger inte naturvetenskapen emot. Och det är ju så att majoriteten av jordens befolkning inte skulle hålla med dig. För deras erfarenheter säger något annat.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips