Startsidan  ▸  Om Anders Hesselbom

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Om Anders Hesselbom

Om...

Debattör, humanist, föreläsare och religionskritiker. Var med och startade projektet Skeptikerpodden, en podcast om vetenskaplig skepticism, som bl.a. sändes på Radio1, där jag producerade de 60 första avsnitten. Jag gjorde över 200 avsnitt av Radio Houdi tillsammans med illusionisten John Houdi. Var ordförande för Humanisterna Örebro under fem år, fram till 2022, är medlem i VoF och tidigare skribent i Bright, ett debattmagasin mot religion. Idag poddar och ses jag mest tillsammans med Henrik Andersson, t.ex. i filmmagasinet Flimmer Duo. Jag är tvåfaldig vinnare av Svenska podradiopriset. Jag föreläser om naturalism (vilket innefattar ateism) som filosofiskt ställningstagande, både för tonåringar och för vuxna – jag besöker gärna högstadium eller gymnasieskolan i samband med livsåskådnings- eller filosofiundervisningen.

Sedan september 2022 är jag en stolt ledamot av Bifrostorden.

Jag är svag för gamla datorer, särskilt om det står Commodore på dem. Är programmerare till yrket, och har verkat inom mjukvara sedan mitten av 1990-talet. Kör numera i princip uteslutande Microsofts plattformar, språk, tjänster och verktyg. Min teknikblogg finns här, kontakta mig för cv.

Min profil på IMDb.

Kontakt

Kontakt

E-post: anders@winsoft.se, telefon: 0730-79 17 75.

Jag finns på Twitter som @ahesselbom och här på Instagram.

RSS-flöden

Blogg (politik och filosofi)
Inlägg på teknikbloggen Winsoft.se

Länkar

Gratis bildlagring för t.ex. debattforum: http://imghost.winsoft.se/
Mina nyinspelningar av gamla C64-låtar: https://www.remix64.com/act/anders-hesselbom/

Mina projekt på NuGet och GitHub:

https://www.nuget.org/profiles/Anders-H
https://github.com/Anders-H

Bilder

Dessa får användas fritt, ska tillskrivs Anders Nordquist.

Anders Hesselbom Anders Hesselbom

Tillskrivs Ulla-Carin Ekblom:

Anders Hesselbom

Radio Houdi (tillskrivs Magdalena Bibik):

Radio Houdi (Magdalena Bibik) Radio Houdi (Magdalena Bibik) Radio Houdi (Magdalena Bibik) Radio Houdi (Magdalena Bibik) Radio Houdi (Magdalena Bibik) Radio Houdi (Magdalena Bibik) Radio Houdi (Magdalena Bibik)

Radio Houdi logotype (3000×3000):

Radio Houdi

Några bilder från mitt Instagram-konto:

Stolta ledamöter av Bifrostordern.

Skjulet utanför fönstret på mitt hemmakontor.

Happy Pride!

Är i stallet och kliar på

Gillar inte Roger Waters på grund av hans politiska ställningstagande, men vi kör ett gig för musikens skull.

Vakten har inget emot att vara i tjänst, men han tycker att det är väldigt tråkigt att jag är det.

Efter ett riksdagsvalsrelaterat uppehåll är Henrik och jag snart tillbaka med en ny filmrecension i Flimmer Duo på YouTube. Matilda var vänlig nog att knäppa några bilder under dagens inspelning.

Idag hade jag den stora äran att få sitta med Jannik Svensson under inspelningen av hela tre specialavsnitt av podcasten

Fika med vår partiledare, Katarina Stensson, diskuterar hur vi piratpartister ska prioritera sista tiden fram till valet.

Vafan gör du, Per?

Seinfelds.

Figgehn, Pelle, Ehsan.

Stort tack för åren jag hade förtroendet att vara ordförande i Humanisterna Örebro. Har nu överlämnat ordförandeklubban i Shilan Hassans trygga händer. Jag och min sekreterare Valter tackar för oss!

Följ mig gärna på Twitter: @ahesselbom. Jag finns även på Instagram som @andershbom. För den nyfikne finns min skivsamling att beskåda här.

Bibelns böcker

Om du läst ett bibelcitat på engelska och vill slå upp det på svenska, är det bra att veta vad motsvarande bok heter på svenska.

En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Svar

Martin Sjöblom (2024-02-14 15:20)

Tänk så mycket tid jag höll på med sådant som jag idag har i princip noll nytta av längre. Klar nostalgiskt nöje att läsa din text.

Hastigt läst kapitlet, kommer inte ihåg renumber (från 64:an) med så många parametrar men jag spelade mest 🙂
Exemplet med parametrar på slutet 12 början på 13 verkar inte vara riktigt konsistent eller så fattar jag inte riktigt.
Kommandot gör:
Startar på rad 1000 och inte 100
Numrerar med avstånd 10 (och inte 2)

Anders Hesselbom (2024-01-16 18:35)

Oavsett vilket väsen vi väljer, behöver vi titta på vad vi vet om detta väsen idag. Annars är det rimligt att i stället titta på något som åtminstone skulle kunna finnas. Problemet med guden Jahve stannar inte vid Ockhams rakkniv, för den guden kan inte finnas – inte ens i teorin. Vi pratar inte om en tekanna som kretsar kring solen, utan om ett allsmäktigt och allvetande väsen som vägrar ge sig till känna för personer som vet hur man säkrar ett bevis. Att diskutera Gud som förklaring är den största återvändsgränden, och kommer förbli så ända till den dagen då någon formulerar ett rimligt skäl att tro annorlunda. Men de som försvarar gudshypotesen vägrar. De har påståenden i drivor, men den medicinska vetenskapen har till och med slutat efterfråga dessa, för de leder ingen vart. Förnuftet säger oss att du får ta Gud på tro, precis som jag får ta enhörningarna på månen på tro. (Eller formulera ett skäl att tro på dem, men det kan jag inte göra av samma skäl som du inte kan försvara guds existens.)

Sara (2024-01-14 18:20)

Som svar på Anders Hesselbom.

Varför kan inte Gud vara den naturliga förklaringen?

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips